EI Asfaltille

 

SANO EI PAJAMÄEN ASFALTOINNILLE!

Pohjakartta © Turun kaupunki, käyttölupa CC BY 4.0

SYITÄ JONKA VUOKSI SINUN TULISI SANOA EI

ADRESSI

SANO EI PAJAMÄEN ASFALTOINNILLE!

Kaupunki vaivautuu perustelemaan katusuunnitelmaselostuksessaan asuinalueemma laajamittaista muuttamista kahdella lauseella! Huterat syyt ilmastonmuutosta vauhdittavaan, turvallisuutemme ja terveytemme vaarantavaan sekä alueemme omaleimaisuuden tuhoavaan suunnitelmaan ovat hulevedet ja raha. Nämä eivät ole riittäviä ja perusteltuja syitä alueen pysyvään ja peruuttamattomaan muuttamiseen.

Liiku sivua alaspäin ja tutustu moniin syihin, joiden takia sinun kannattaa sanoa EI Pajamäen katujen asfaltoinnille!

Jätä muistutus kaupungille 12.9.2022 mennessä!

Täältä ohjeet!

SYITÄ JONKA VUOKSI SINUN TULISI SANOA EI!

Et sano EI yksin!

Turun Kuuvuoren aktiiviset asukkaat pysäyttivät päättömän asflattihankkeen! Asukaskyselyssä 80 % vastusti kestopäällystettä ja ”Kuuvuoren hiekkatiet säästettävä” -adressin allekirjoitti 260 henkilöä!

Pöly vai syöpävaaralliset päästöt?

Asfaltti on tutkimusten mukaan autojakin pahempi ilman saastuttaja! Kuumalla ilmalla uusiutumattomista luonnonvaroista valmistettavasta asfaltista irtoaa pienhiukkasia ja syöpävaarallisia yhdisteitä.

Nopeudet kasvavat, turvallisuus romahtaa!

Alueemme on jo nyt suosittu oikotie ja tulee olemaan vieläkin suositumpi lähialueiden kiivaan lisärakentamisen takia. Kestopäällysteen ansiosta alueen ajonopeudet nousevat ja turvallisuutemme romahtaa.

Helle pahentaa asfaltin haittoja

Asfaltti imee jopa 90 % auringon säteilystä ja voi olla kymmeniä asteita ympäröivää ilmaa lämpimämpää. Kuuma ilma jää loukkuun kestopäällysteeseen muodostaen paikallisia lämpösaaria, jotka eivät hellitä hehkumistaan edes yöllä!

Kestopäällyste kuivattaa Pajamäen!

Sorakadulla vesien imeytyminen jakaantuu tasaisesti ylläpitäen luonnollista tasapainoa. Odotettavissa oleva vuotuisen sademäärän 10–20 % kasvu ei jakaudu tasaisesti ympäri vuoden, vaan keväät ja kesät tulevat olemaan kuivia ja pölyisiä asfaltista riippumatta.

Alitien maaperä vaarassa!

Osa alitien taloista seisoo savipatjalla. Päällystyksen takia syntyvä kuivuus saattaa aiheuttaa pohjaveden tason muutoksen takia painaumia maaperässä.

Kestopäällyste ei kestä!

Kaikki asfaltin puolesta puhuvat syyt ovat pinnallisia. Autot pölyyntyvät? Pöly lähtee pois pintapesulla. Ikkunat ovat likaiset? Alueelle kulkeutuu pienhiukkasia ja rakennuspölyä myös muualta.

Onko asfaltointi yleiskaavan vastainen?

Kaupungin suunnitelma saattaa olla yleiskaavan 2029 vastainen. Pajamäki lukeutuu kaavassa muutamiin harvinaisiin arvokkaan rakennetun kokonaisuuksiin, joista sanotaan seuraavaa: ”Arvokas rakennus tai rakennetun ympäristön kokonaisuus. Kohteen arvokkaat ominaispiirteet tulee säilyttää…”.

Turun tauti jyllää jälleen!

Turun tauti tarkoittaa vanhan ja arvokkaan tuhoamista lyhyen tähtäimen säästöjen takia. Onko kaksi kertaa vuodessa levitettävä ja lanattava sora liian iso sijoitus perinteikkään, persoonallisen ja monimuotoisen pientalomiljöön säilyttämiseksi osana kirjavaa kaupunkikuvaa?

Antaisimmeko lastemme päättää?

Haikailemme menneeseen ja valitamme kun lapsemme eivät pääse kokemaan menneiden aikojen idylliä. Turussa on enää harvoja alueita, joita halkoo persoonallinen soratie. Soratie on alueen arvoa korottava tekijä, sillä juuri Pajamäen kaltaista aluetta hakevat ihmiset ovat valmiita maksamaan enemmän persoonallisista yksityiskohdista.

ADRESSI

Huom! adressin täyttäminen suoraan niltä sivuilta ei toimi välttämättä tällä hetkellä (pyytää hyväksymään evästeet useaan kertaan, jolloin täyttäminen ei onnustu). Pääset täyttämään adressin myös osoitteesta: https://www.adressit.com/turun_pajamaen_asfaltoinnille_ei