LÄHES 80 % ASUKKAISTA SANOI EI ASFALTILLE!

Pajamäen asukkaille jaetun kyselyn vastausten perusteella asfaltin vastustus alueella on vahvaa! Saimme yhteensä 34 vastausta, joista 7 kannatti kestopäällystettä ja 27 vastusti sitä. Pajamäen alueen perinnemaiseman peruuttamatonta ja pysyvää turmelemista vastusti siis 79,4 %:n ylivoimainen enemmistö! Vastustajilla oli kantansa takana lukuisia perusteltuja syitä! Tässä otteita heidän kommenteistaan:

“…Kaupunki ei tule vastaamaan todennäköisistä rakennuksille aiheutuvista perustusvaurioista, jonka luonnollisen maakosteustasapainon muutoksen asfaltointi ja hulevesiviemäröinti aiheuttaisi…”

“…emme halua asfaltoinnista aiheutuvaa sadevesien ohjautumista pihatietä pitkin pihaan. Erityisesti tästä muodostuu ongelma talvella kun lumien sulamisvedet virtaavat pihatielle. Korotettu reunakivetys ei ole ratkaisu, sillä koroke tulisi olla hyvin korkea korkeuserosta johtuen ja vaikeuttaa suuresti pihatieltä pois ajamista. Alitien ja Askaisten tien risteyksessä on nyt jo osan matkaa asfalttia ja tässä näkee hyvin kuinka huonosti asfaltoinnin toimivat ja on toteutettu, asfaltti osuudella kaato on pois päin hulevesiviemäristä ja sateiden jälkeen risteyksessä on aina valtava lammikko…”

“Kadun suolaaminen pari kertaa kesässä on poistanut kaikki pölyhaitat. Katu levenee ja kapenee vähän väliä, joten asvaltoinnista tulisi kiemurteleva…”

“Pienten lasten vanhempana ajonopeuksien lisääntyminen huolestuttaa. Myös alueen viehättävän, historiallisen yleisilmeen radikaali muuttuminen asfaltin myötä vaikuttaa kantaani.”

“Mielestäni Turussa pitäisi säilyttää eri aikakausia maisemoinnissa. Kuten hyvin tiedossa on tässä asiassa epäonnistuttu monin tavoin eri vuosikymmeninä. Vaikka asia hieman vaivaa tai epämukavuutta aiheuttaakin kyseessä on kuitenkin Suomen vanhin kaupunki, jossa sen eri vuosikymmenien historian kuuluu säilyä…”

Yksikään Pajamäen alueen asfaltoinnista päättävistä ei itse asu alueella, joten heidän tulee kuunnella asukkaiden ääntä! Lue kaikki kyselyn vastaukset täältä.

Sano EI ja jätä kaupungille muistutus 12.9. mennessä! Allekirjoita lisäksi vastustajien adressi täällä ja pyydä rohkeasti muitakin allekirjoittamaan se. Lue täältä miten voit vaikuttaa.